Frågor och svar om depression

25 May 2009, 13:00 88
Annat, 0 år
Question


Hej,

Vad kan jag göra om min pojkvän mår jättedåligt och vägrar att ta emot hjälp från någon? Det som gör hela saken värre är att han bor utomlands och det enda sättet vi kan kommunicera på är via telefon. När vi pratas vid på telefon är han kylig och smått apatisk. Jag vill kunna stötta honom men just nu får han mig att må dåligt. Hur kan jag hjälpa honom ur det här om han inte vill prata om sina problem? Hur kan man stötta en person som mår dåligt utan att gå honom/henne på nerverna? Hur kan jag göra för att inte må dåligt/ ta åt mig av hans kyliga behandling?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du beskriver en svår situation. Det är ju så att om en människa inte vill ha hjälp, och du bor så långt ifrån honom, så är det väldigt lite du kan göra. Om ni inte ens kan prata, så kanske du måste säga till honom att du inte kan hjälpa honom längre. Att du vill att det ska bli bra, att du vill hjälpa honom men inte kan om han inte vill själv.

Finns det någon annan du skulle kunna ta hjälp av? Någon anhörig som han har i samma land där han är? Någon kompis?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar