Frågor och svar om piercing och tatueringar

25 May 2009, 15:00 188
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag undrar bara några saker angående piercingar, jag ska snart göra en men jag har inte bestämt var. Jag vill göra en i ögonbrynet men jag har läst att det gör väldigt ont samt att det kan svälla upp så att det blir fult. Jag har också funderat på att ta i läppen eftersom det skulle vara lättare, men jag vill helst ta i ögonbrynet, så jag undrar: hur stor chans är det att det sväller upp och att huden liksom 'stöter bort' piercingen så att det blir fult och hängigt?
Tacksam för svar!

Svar

Man kan nog säga att alla piercingar gör ont att ta, det finns ingen smärtfri. Det går väldigt fort, bara nån sekund. De flesta piercingar svullnar till en början, men det försvinner sen.

Ögonbrynet kan vara krångligt och växa ur ibland. På vissa blir det så och på andra inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar