Frågor och svar om flytta hemifrån

26 May 2009, 20:00 246
Tjej, 17 år
Question


jag är en ensam 3barnsmor sen 3 år.Dottern flyttade till killen skumt i somras o nu har hon bokfört sig på hans adress o det betyder att jag mister flerbarnstillägg på 350 kr varje mån,men hon ska ju underhållas trots att jag är arbetslös o knappt får ekonomin att gå ihop.Hon struntar i skolan o har får avdrag på studiebidraget o kräver bara pengar av mig,vet inte om en 17 åring ska få mig på fall,är det meningen att hon ska få mig att ge upp mitt hem för att jag ska kunna finansiera hennes leverne med en kille som har disk över hela huset o flaskor o fimpar o hundbajs i hela huset?Jag tycker att hon kan komma hem o bo här tills hon får inkomst

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag ska försöka svara på ditt mail, men det är lite svårt att förstå exakt vad du menar. Jag förstår inte heller varför du skriver att du är 17 år.

Det första jag tänker på när jag läser ditt mail är om ni har pratat med varandra? Din dotter har flyttat till en kille som enligt dig har flaskor, fimpar och hundbajs i huset? Hon har dessutom skrivit sig hos honom. Det låter som att hon inte vill bo hemma hos dig. Har ni pratat om det? Blir det bråk då?

Din dotter är inte myndig, och du har skyldighet att försörja henne tills hon blir 18 år eller har gått ut gymnasiet. Jag tycker att det vore en bra idé att kontakta socialkontoret där du bor och försöka få till ett samtal med din dotter och en socialsekreterare om varför hon inte vill bo hemma hos dig.

Det viktigaste är att ni kommer fram till en lösning som fungerar, att hon till varje pris ska bo med dig för att du ska få flerbarnsbidrag på 350:- fungerar inte. Din dotter måste ju kosta mer än så om hon bor hemma ändå?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar