Frågor och svar om piercing och tatueringar

27 May 2009, 16:00 135
Annat, 0 år
Question


Är det farligt att pierca näsan? vad kan hända?

Är det farligt att pierca naveln? vad kan hända isåfall?

tack på för hand:)

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Tatuering/piercing

Att smycka sin kropp med tatueringar och piercings blir allt vanligare och i takt med det dyker det upp fler och fler studios. Eftersom det är många studios som slåss om kunderna så tatuerar och piercar en del studios barn under 18 år.

Att tatuera eller pierca sig innebär alltid ett ingrepp i kroppen. Du skulle väl inte gå till någon som inte är utbildad läkare? En piercingstudio måste vara precis lika ren och hygienisk.

Du ska inte gå till någon som inte har en autoklav. Du kan inte få rena smycken och kanyler genom att koka eller bränna dem. Om du går till någon som inte har rena verktyg så kan du få infektioner och sjukdomar.

Det kan gå bra, men det kan gå väldigt dåligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar