Frågor och svar om underlivet

28 May 2009, 11:00 160
Annat, 0 år
Question


hej, ja har en fråga. mitt underliv är lite konsitgt :S, inreblygläpparna är större än dom yttre typ, de ser lite läskigt ut och jagblir osäker när ja ska ha sex, hur kan de ha blivit såhär eller är de normalt ? :S, snäälllaa svara !kan de va för man ha haft för mkt sex för ung ?, och kan brösten bli hängiga om man har andvänt bh för tidigt ?

mvh en väldigt orolig tjej !

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det kommer in många frågor om utseendet på kukar/snoppar och muffar/musar/fittor/slidor. Det finns ingen möjlighet att jag eller någon annan på internet kan svara säkert på vad som är fel eller inte. Om du är orolig för något så ska du kontakta din ungdomsmottagning. För att få veta var den närmaste finns kan du söka på http://www.umo.se där det också finns massor med information om allt från sex och kroppen till mobbning och skola.

Att ha sex när man är ung påverkar inte utseendet på underlivet. Och brösten påverkas inte negativt av att man använder bh, snarare tvärtom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar