Frågor och svar om göra slut

29 May 2009, 10:00 150
Annat, 0 år
Question


Hejsan.
Jag är en rädd tjej på 16 år just nu. Jag har gjort slut med min föredetta kille för ca ett halvår sedan. Och han _VÄGRAR_ acceptera detta. Till en början ville jag göra ett snyggt avslut, så jag bestämde mig för att hålla det öppet för oss att vara vänner, vilket jag faktiskt ville om det inte skulle innebära för mycket problem. Men efter kanske 2 månader av konstant problem-snack orkade jag inte mer och sa att det funkar inte att vi skulle vara vänner om han fortsatte.

Han har dessutom diagnoserade psykiska problem, och när han blir arg förändras personligheten totalt och blir väldigt läskig, han har slagit mig en gång. Och jag har aldrig förut blivit arg på honom, men för en kort stund sedan så träffades vi och vi började bråka. För första gången blev jag riktigt arg i mitt liv och ville bara döda honom. Såklart så gjorde jag ingenting mer än att skrika.

Han vägrar sluta ta kontakt och insisterar på att jag ska förklara för honom varför jag inte älskar honom, för att säga "känslorna försvann, jag har verkligen ingen aning om varför." är inte svar nog. Men det är det enda svaret.. jag har nu tänkt i 6 månader och det finns inget mer att säga än det.
Han struntar nu blankt i mig och mina föräldrar på det sättet att respektera oss och ta avstånd. Han kommer hem till mig utan att höra av sig innan, skriker på både mig och mina föräldrar. Dom är också väldigt rädda för honom på det sättet att dom tror att jag kommer fara väldigt illa ut.

Jag vet inte vad jag ska göra, finns det något annat än att kontakta polisen eller något sådant.. för jag vill verkligen slippa det. Jag vill inte förstöra för honom mer än det redan är, hans liv är verkligen helt utom kontroll redan som det är.

Snälla hjälp, jag fruktar för mitt välbefinnande, psykiskt och fysiskt om detta fortsätter länge till..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du beskriver en väldigt jobbig situation. Om det har gått sex månader och han fortfarande inte vill förstå och acceptera ditt beslut så börjar det verkligen bli dags att göra något. Du beskriver också att både du och dina föräldrar är lite rädda för honom och att han kan bli väldigt arg.

Att kontakta polisen är aldrig roligt, särskilt inte när det gäller en person som man tidigare tyckt väldigt mycket om. Kanske kan du först försöka att lugnt berätta för honom att du inte längre orkar vara rädd och orolig, att du inte vill, men ändå kommer att kontakta polisen om han inte respekterar dig och ditt beslut. Att du bryr dig om honom, men inte vill vara tillsammans med honom och inte fortsätta att tjata om varför det tog slut.

Hör gärna av dig på msn: [email protected] om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar