Frågor och svar om kärleksrelationer

1 Jun 2009, 09:00 90
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag har ett problem. Jag och min pojkvän har vart tillsammans nu i över ett år och nu har han sexlust försvunnit. Från att ha haft sex ca 3 gånger i veckan har vi nu knappt sex varannan vecka. Jag har frågat om det är nått, men då säger han bara att han inte är lika sugen längre bara. Jag älskar honom jätte mycket, men det här är så frustrerande! Jag vet inte vad jag ska göra.. Vad kan det bero på? Jag vill verkligen inte göra slut med honom, men det har börjat bli jätte jobbit. Var ska jag göra?..

Tack i förhand för svar..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är alltid svårt att veta vad det kan bero på, ofta så avtar sexlusten lite efter att man varit tillsammans ett tag. Kanske har din pojkvän mycket omkring sig också, stress eller liknande. Man hör ofta att killar alltid ska vara kåta och vilja ha sex men så är det inte alls. Han kanske helt enkelt inte är sugen just nu.

Jag vet inte vad det är som är jobbigt för dig, att just han inte vill ha sex med dig och att du tvivlar på hans känslor, eller om det är att just inte få sex alls.

Är det just honom, så måste du acceptera att han inte vill hela tiden längre. Det betyder ju inte att han inte älskar dig. Om du känner att du måste få ha sex mer ofta så kanske ni kan ha en mer öppen relation? Det funkar för vissa men inte för alla och kräver mycket öppenhet och dialog.

Ibland hänger inte sex och kärlek ihop och då får man försöka hitta lösningar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar