Frågor och svar om depression

1 Jun 2009, 10:00 64
Annat, 0 år
Question


Jag behöver hjälp!
Känner mig helt tom inombords, vet inte vad jag ska göra...
Mår så jävla dåligt... vad är det för mening med allt? Jag är ung, men ändå så känns det som om man redan levt sitt liv... Finns det inget som man kan se fram emot? Har aldrig haft ett syfte med livet. Varje dag måste man hitta saker som ger en motivation att fortsätta. Har varit med om mycket... Orkar inte mer. Är trött på att alltid må så här. Vill ha hjälp. Men ingen kan ge mig svar på tomheten som finns inombords. Psykologer och läkare har inte gjort ett smack för att hjälpa. Jag försöker ge dem en chans, men när det väl kommer till "vi ska hjälpa dig" så får man mediciner i stället för ett svar. Är trött... Vill bara få ett svar. Förstår om ni inte kan hjälpa mig. Ni blir inte de första.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du beskriver att du har varit med om mycket och du känner dig tom och ibland känns det meningslöst. Ibland när man varit med om tunga saker så kan man få ångest som ger en tomhetskänsla och bli deprimerad. Du skriver att läkarna vill hjälpa dig med mediciner, men egentligen är ju bara en person som kan hjälpa dig - och det är du själv.

Läkare och psykologer ska hjälpa dig att hitta verktyg som du behöver för att orka hjälpa dig själv. Ingen blir hjälpt av endast medicin men ibland kan de behövas för att man ska orka ta tag i andra saker.

Om du vill får du gärna lägga till mig på msn. Jag kan inte "hjälpa dig", men jag lyssnar gärna och stöttar om jag kan.

[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar