Frågor och svar om obesvarad kärlek

4 Jun 2009, 10:00 161
Annat, 0 år
Question


Hej! Det är såhär att jag är verkligen upp över öronen kär i en tjej i klassen. Vi hade det jättemysigt och så,men sen sa hon att hon inte kunde se oss som mer än kompisar.
Jag vart såklart jätteledsen men det verkliga problemet är att jag har slutat äta.
Jag blir jättehungrig men när jag väl ska äta så kan jag inte få i mig nått. Det känns liksom som att jag ska spy. Jag kanske får i mig max 2 tuggor av en hamburgare eller liknande.
Det är jättejobbigt för jag går runt och är konstant hungrig!
Vad ska jag ta mig till ?
Jättetacksam för svar.

Svar

Ibland reagerar kroppen när man är kär och ledsen. Oftast går det över av sig själv. Du beskriver att du är hungrig iallafall, och det är bra. Ibland kan det hjälpa att äta väldigt lite och ofta. Om du bara får i dig två tuggor, ställ in maten i kylskåpet ett tag och ät lite till efter en stund. Du kan också fundera på om det är någon tid på dygnet som det är lättare att äta t.ex. på kvällen eller morgonen.

Inget blir bättre av att du försöker pressa i dig mat, du får istället försöka lirka med dig själv. Kanske är det lättare med flytande mat som fil, soppa och yogurt.

Det viktigaste är att du tar det lugnt och inte stressar upp dig över maten. Om det inte går över så kan du gå till ungdomsmottagningen och prata med en läkare eller kanske en kurator. Men oftast så löser det sig, bara man är snäll mot sig själv och kroppen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar