Frågor och svar om bulimi

15 Jun 2009, 11:00 172
Tjej, 15 år
Question


Hej mitt namn är Marie och ja har ett problem, ja får total ångest varje gång ja ätit de behöver inte va mkt utan lite med så ja stoppar fingrarna i halsen och spyr upp allt, detta har pågått i mer en ett halvår och jag trodde adrig ja skulle bli fast i det men nu är jag det och ja vet inte vad ka ska ta mig till. Jag har aldrig varit fet eller nåfot likanande men de har alltid kännts så skönt efteråt jag spytt och nu går det inte att sluta snälla hjälp mig jag vet inte vad ja ska göra:/

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Ibland mår man dåligt och kan inte komma ur det själv. Att kräkas efter att man har ätit kan vara väldigt beroendeframkallande eftersom kroppen utsöndrar något som heter endorfiner efteråt. Det gör att du känner dig lugn och slipper ångesten för en liten stund.

Jag tycker att du ska försöka prata med någon vuxen som du litar på, t.ex. dina föräldrar eller en kompis förälder. Du kan också kontakta din ungdomsmottagning. Gå in och läs på http://www.umo.se, där kan du också söka efter adressen till din närmaste ungdomsmottagning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar