Frågor och svar om känslor i samband med abort

16 Jun 2009, 09:00 154
Annat, 0 år
Question


hejsan.
jag är fjorto år och går i åttan, och fick reda på igår att jag är gravid. är i typ 6;e veckan nu. kille ja är gravi ed är mitt ex, vi har tsm i 9 månader men gjorde slut för två månader sen. han vet om det och mina fosterföräldrar vet om det. men är osäker på om jag vill göra abort eller inte. vad ska jag göra?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du ska göra abort eller inte kan bara du bestämma. Det finns inget rätt eller fel. Däremot kan det vara väldigt bra att få prata med någon vuxen utomstående. På din ungdomsmottagning eller på mödravårdcentralen där du bor kan du få prata med en kurator t.ex.

Din närmaste ungdomsmottagning kan du hitta på http://www.umo.se och mödravårdcentralen finns i telefonkatalogen. Be dina fosterföräldrar om hjälp om det är krångligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar