Frågor och svar om akut p-piller

16 Jun 2009, 09:00 307
Annat, 0 år
Question


har haft oskyddat sex i onsdags (5 dagar sen) samma dag tog jag dagen efetr piller. Sedan i helgen hade jag det igen några gånger, tror inte han kom i mig utan tog ut den innan. Fast man vet ju inte alltid helt säkert om det kommit något innan dess.
Imorse fick jag min mens, kan jag även vara gravid? Jag kan inte få tag på dagen efter piller förän onsdag, för ungdomsmottagningen har inga tider och inte öppet hus förän då. Vad gör jag?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du fått din mens är det väldigt liten risk att du är gravid. Gå till ungdomsmottagningen när de öppnar. Det kan vara en bra idé att diskutera preventivmedel med personalen där, så att du slipper oroa dig i framtiden.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar