Frågor och svar om sexuella trakasserier

16 Jun 2009, 10:00 214
Tjej, 18 år
Question


Hejsan.. ! Jag pratade med en polares bror via msn idag. Han frågade om jag var "kåt", och svarade att jag inte var det. Då ger han sig inte och frågar "Varför inte?", då blir jag irriterad och svarar "bara för att jag inte är det..". Han ger sig inte, och börjar kalla mig för "hora" och "slyna", bara för att mitt svar inte passade honom. Visserligen kallade jag honom för mansgris men jag tolerar inte att någon kallar mig för "hora" när jag inte är det. Jag ber honom om ursäkt och då påstår han att han bara "drev" med mig. Men hur sjutton ska jag veta det? Men vadå "alla brudar är horor", tycker han. Jag år fortfarande så pass upprörd efter det. Ångrar att jag inte sparade det han skrev. Men min fråga är; ÄR DET LAGLIGT ATT KALLA EN UNG KVINNA FÖR HORA, NÄR HON INTE ÄR DET?? För i så fall tänker jag anmäla honom

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter som att din kompis bror inte är så vidare trevlig. Det är inte olagligt att kalla någon för hora men det är väldigt otrevligt.

Det är sunt att du blir arg när någon säger taskiga saker, men försök att inte prata mer med honom. Han är inte värd din uppmärksamhet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar