Frågor och svar om bröst

16 Jun 2009, 11:00 300
Tjej, 17 år
Question


hej jag har en fråga om min kropp , jag är 17 år och mina bröst växer inte dem är väldigt små och det skäms jag väldigt mycket över , sen så har jag inte fått min mens på hur länge som hellst typ ett år sen :s har haft den 2 ggr sen har ja inte fått den något mer. vore väldigt tacksam över svar för mår väldigt dåligt över deta vareda dag

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du är orolig för din mens så tycker jag att du ska besöka din ungdomsmottagning. För att hitta den som ligger närmast dig kan du titta på http://www.umo.se

Vi har alla olika kroppar, och några har stora bröst och andra små. Det finns inget som bestämmer vad som är fult och fint, för smaken är alltid olika.

Istället för att klaga på dina bröst, försök att se det fina med just din kropp. Ställ dig framför spegeln varje morgon och välj ut en kroppsdel som du är nöjd med, upprepa tjugo gånger hur fin och snygg den är. Det kan vara ögonen, näsan, brösten osv.

När man upprepar något så fastnar det till slut. Ofta upprepar vi negativa saker om oss själva - "ful, fet, värdelös, ful, fet, värdelös" i all oändlighet. Men en tanke är inte sann bara för att den är negativ.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar