Frågor och svar om självmisshandel

16 Jun 2009, 12:00 89
Annat, 0 år
Question


Hej,

Jag vet inte vart jag ska vända mig. Har mått dåligt i grunden ända sen jag var sex-sju år. Vet inte vem jag ska gå till.

Jag har skadat mig själv sen jag var tio år. Har ett självskadebeteende i alla former. När jag får min panikkänsla, så längtar jag efter att dränka bort det i något som skadar mig själv.

Vet inte vad jag ska göra längre. Gråter alltmer ofta för ingenting, låser in mig så fort jag får min panikkänsla. Kan få folkfobi t.ex när jag står i en kö på mataffären. Då kan jag börja babbla osammanhängande till mina vänner, om dom är med mig.

Hjälp...

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Man ska inte behöva må så dåligt som du gör. Det viktigaste nu är att du får någon hjälp och någon att prata med. Jag vet inte om du kan prata med dina föräldrar, annars kanske det finns någon kompis förälder som du litar på?

På ungdomsmottagningen finns det både psykologer, kurator och läkare och det kan vara det bästa att kontakta dem först. Annars kan du ta kontakt med BUP. Var din närmaste UM finns kan du läsa på http://www.umo.se

Om du vill kan du adda min msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar