Frågor och svar om piercing och tatueringar

18 Jun 2009, 13:00 157
Tjej, 13 år
Question


jag är ungefär 156 cm lång. och väger typ 35 kg. jag är väldigt smal och äcklas av mina armar . varje gång jag går i t-shirt får jag höra hur smal jag är. finns det något sätt för mig att gå upp i vikt?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du är smal av dig själv, och inte för att du bantar så är det nog så att du har en väldigt snabb ämnesomsättning. Det enda sätt man kan gå upp i vikt på är att äta väldigt mycket, och det kommer antagligen inte hjälpa dig. Du kan träna, särskilt armarna, så blir de mer muskulösa och inte lika smala.

Annars skulle jag tipsa om att du försöker lära dig att tycka om dig själv som du är. Det är svårt ibland, jättesvårt, men det går. Ett förslag är att du varje morgon väljer ut en kroppsdel som du 20 gånger berömmer med hur fin den är. Det är lätt att fastna i negativa tankar om sig själv, men det går faktiskt att vända på det, och fastna i positiva tankar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar