Frågor och svar om piercing och tatueringar

18 Jun 2009, 13:00 173
Annat, 0 år
Question


hej !
jag, en kompis och hennes syster tänkte pierca oss i tungan. jag är bara 13 och får inte för mina föräldrar, är också lite osäker på när man ska ta ur läkstaven eller vad man säger ? och hur man rengör detta, alltså tar man ur piercingen varje dag eller ? när man byter stav, ska man gå till studion så dom får byta eller kan man byta själv ?

jätte jätte tacksam för svar !!
kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Nu kommer du tycka att jag är jättetråkig, men jag tycker inte att du ska pierca dig. Först och främst är det ingen bra och seriös piercare som gör tungan på en 13-åring, särskilt inte utan dina föräldrars tillåtelse. Det är en väldigt dum idé att gå till någon som inte är duktig. Det är viktigt att veta vad man gör, tungan har stora blodkärl och det kan gå riktigt illa om man sticker fel.

Det är precis lika dumt att göra det själv, eller ännu värre.

Om du ändå hittar en bra studio och dina föräldrar går med på det, så kommer du få alla skötselråd där.

För att få reda på om det är en bra studio, så be att få en rundvisning. Be att få se autoklaven där smycken rengörs. Det går INTE att få rena kanyler och smycken genom att koka eller bränna.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar