Frågor och svar om kärleksrelationer

22 Jun 2009, 14:00 93
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en kille som ska sluta 8:an och har blivit kär, problemet är att jag blivit kär i min kompis.
Jag vet att jag är bisexuell men jag vet inte om han är Homo eller Bi, och därför är det svårt för mig att berätta för honom, han kan vara lite bögig mot mig ibland och jag tror att han också gillar mig men bara ibland.
Så vad ska jag göra, om jag berättar att jag gillar honom så kanske han blir arg och avsluatr vår vänskap eller så gillar han mig cokså och vi får ett lyckligt slut.....

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är alltid knepigt att bli kär i sin kompis. Det kan bli ännu knepigare när du inte vet om din kompis identifierar sig som bi eller homo. Kanske kan du försöka fråga honom lite vad han tycker om olika killar, eller att du säger att den och den är snygg, vad tycker du? Så att det inte blir så personligt utan mer allmänt.

Sen är det ju så att det enda sättet du kan få veta är om du pratar med honom. Du säger att han beter sig "bögigt" mot dig, och det är svårt att veta exakt vad du menar med det, men det kan ju vara en liten flört t.ex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar