Frågor och svar om kompisrelationer

23 Jun 2009, 10:00 84
Annat, 0 år
Question


Jag är 18 år och saknar kompisar,
Ensamheten gör mig galen
hur går man till väga om man skall
hitta kompisar. jag sitter inne hela
dagarna, tycker mycket om att träffa andra
men jag har ingen kompis. Nu har jag hamnat
i depression och har ångest. Kan ni ge mig råd

Hur hittar man kompisar

MVH ! robert

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Ibland är det svårt att hitta kompisar när man kommer upp i 18-19 årsåldern och går ut skolan. På nätet kan man lära känna människor, och det bästa är nog att bli medlem i forum som handlar om något man tycker är roligt.

Det är lite samma sak i "verkligheten". Kanske finns det någon sport du tycker om? Eller en hobby du har? Kanske finns det någon kurs du kan gå?

Om du mår väldigt dåligt och har hamnar i en depression och med ångest så kanske du behöver gå och prata med någon? Antingen om du går till ungdomsmottagningen eller till vårdcentralen. Du kan också ringa den närmaste öppna psykiatriska mottagningen. Det kan kännas lite läskigt men det är inte värre än att gå till doktorn. Om man mår dåligt så har man rätt till hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar