Frågor och svar om självförtroende

23 Jun 2009, 12:00 168
Kille, 16 år
Question


tja, ja har en fråga bara, min tjej o ja har varit tsm i 6 månader nu, o hon e ganska osäker me sig själv. Hon tkr att hon är ful och sånt, jag bara undrar om de finns nåt specielt man kan göra för att hon verkligen ska inse att hon e skit fin. Ja säger till henne varje dag att hon e skit fin, speciel, o att ja älskar henne, hon säger bara nej liksom. Hon älskar mej de vet jag, men hon tror inte ja tkr de ja tkr om henne liksom, finns de nåt ja kan göra? ja älskar henne, ja vill att hon ska tycka bra om sig själv :/ Ha de bra!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är alltid svårt när någon man tycker om har dåligt självförtroende och inte tycker att den är värd något. Det sitter ofta så djupt att inget man säger hjälper.

Det ena är att du helt enkelt får fortsätta att ge henne beröm och komplimanger. Men det andra är att du måste säga till henne att du faktiskt älskar henne och tycker att hon är just "skitfin" och att hon måste tro på det. Annars blir det väldigt jobbigt för dig, att hon aldrig litar på att du verkligen tycker om henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar