Frågor och svar om få kontakt

23 Jun 2009, 13:00 134
Tjej, 15 år
Question


Hej, Jag är en tjej på 15 år som har ett litet problem. Ungefär ett halvår sen började jag bli vän med en kille i parallellklassen. Vi pratar på msn och i skolan och klickar jätte bra ihop men på senare tid har jag funnit att jag är totalt förälskad i honom. Problemet är att han har rättså låg självkänsla och skulle aldrig ta det första steget, andra är att han anses som en "nörd" i klassen och att bjuda ut honom skulle enligt mina vänner vara att sänka mig. Att försöka glömma honom är uteslutet för det har jag redan försökt med väldigt länge. Hon är den som jag känner mig mest bekväm med och gladast på länge. Han är också rättså omogen för sin ålder så jag är också osäker om han är redo att ha en relation med mig. Jag är också säker på att han gillar mig lika mycket som jag gillar han. Så borde jag försöka bjuda ut honom nu innan skolan börjar eller vänta och se om vi känner likadant efter sommaren?

Svar

Att du skulle "sänka" dig genom att träffa honom tycker jag att du ska strunta i. Det viktiga är vad du känner för honom. Du behöver ju inte vänta till efter sommaren men försök lära känna honom bättre så att du vet om han verkar mogen för en relation eller inte. Ni kan ju börja som kompisar så blir det inte så stort och allvarligt på en gång.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar