Frågor och svar om piercing och tatueringar

25 Jun 2009, 14:00 365
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag undrar hur gammal man måste vara för att ta hål i näsan/tungan/naveln och läppen... Och om du har några tips om bra sidor.. Berätta det mästa du vet bara ... Tack på förhand =)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att smycka sin kropp med tatueringar och piercings blir allt vanligare och i takt med det dyker det upp fler och fler studios. Eftersom det är många studios som slåss om kunderna så tatuerar och piercar en del studios barn under 18 år.

Att tatuera eller pierca sig innebär alltid ett ingrepp i kroppen. Du skulle väl inte gå till någon som inte är utbildad läkare? En piercingstudio måste vara precis lika ren och hygienisk.

Du ska inte gå till någon som inte har en autoklav. Du kan inte få rena smycken och kanyler genom att koka eller bränna dem. Om du går till någon som inte har rena verktyg så kan du få infektioner och sjukdomar.

Det kan gå bra, men det kan gå väldigt dåligt.

Kolla t.ex. http://www.calmbodymod.se eller http://www.east-street.com

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar