Frågor och svar om Ätstörningar

26 Jun 2009, 10:00 105
Tjej, 12 år
Question


Hejsan jag heter emma och är 13år för två år sen när jag var 11år blev jag av med oskulden av en 17årig kille som lurade mig till att ha sex med han då jag nästan inte visst något alls sex han lurade mig med en massa saker till exempel att det skulle vara jätte skönt och sånt och att alla gjorde det och att det bara var naturligt och bra och jag var ju bara 11år och tänkte inte så mycket och själv klart gick jag på det ända sen dess ångrar jag det jätte mycket nu när jag lärt mig mer om sex ocksånt jag mår extremt dålig över detta fortfarande och skadar mig själv och skär mig ibland och sånt jag vet inte alls vad jag ska göra jag behöver hjälp på något sätt jag har varit och pratat med skolsyster men jag tycket inte riktig att det hjälper =( snälla hjälp mig =(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är aldrig roligt att bli lurad och särskilt inte när det handlar om sex och kärlek. Du skriver inte exakt varför du mår dåligt, om det är sexet eller att du känner dig dålig som gick med på det, men det är absolut inte ditt fel. Du är inte dålig på något sätt.

Det är bra att du pratar med din skolsyster, men om du känner att det inte hjälper så bra så kanske du behöver lite annan hjälp också. På ungdomsmottagningen kan du få prata med en psykolog eller kurator och de är vana vid att prata med ungdomar om alla sorters problem. Du kan också ta kontakt med BUP, barn- och ungdomspsykiatrin.

Om du tittar på http://www.umo.se så kan du hitta din närmaste ungdomsmottagning via deras sökmotor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar