Frågor och svar om utseende

27 Jul 2009, 14:00 129
Annat, 0 år
Question


Hejj!

Jag har ett problem när det gäller mitt utseende. Jag vågar aldrig se ut som ja vill se ut, jag vågar helt enkelt inte. Jag vågar inte ha mitt smink som jag vill, klä mig som jag vill, ha det hår jag vill ha osv. Jag är rädd för att folk ska kommentera mitt utseende, ge blickar elr så. Jag har haft mycket kompisar som hela tiden sagt att jag ska ändra på mitt utseende, och jag har tagit åt mig av det här såklart. Detta får mig att må psykiskt dåligt och jag har ingen aning om hur jag ska läsa problemet. Det kanske låter ytterst ytligt men jag har svårt att leva som jag vill bara pga det här, så snälla hjälp mig!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Det är alltid lite svårt och läskigt att våga vara den man är och se annorlunda ut. Nu vet inte jag hur du vill sminka och klä dig, men hur man än ser ut så kan man få blickar och kommentarer.

Man får försöka strunta i kompisar som kommenterar ens utseende, det är ju din rättighet att se ut som du vill. Om man hela tiden känner att man inte är sig själv så är det inte så konstigt om man mår psykiskt dåligt. Det är inte så ytligt, det är ju med utsidan som man visar insidan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar