Frågor och svar om onani

27 Jul 2009, 15:00 177
Annat, 0 år
Question


Hejsan, Jag är väldigt bekymrad, har varit det i många år, men aldrig tagit mig mod att prata om det, så hoppas att du ska kunna svara mig.

När jag har onanerat så känner jag mig offtast nere, fysiskt och psykiskt, käns som jag är obetydlig och världelös som man och person. Den fysiska biten förstår jag inte alls.. för känner mig offtast svagare.. och ibland lättare för att bli sjuk, förkyld? Den psykiska biten har varit ett stort problem... länge, får ångest och en väldigt jobbig känsla efteråt.

Hoppas att du kan hjälpa mig

mvh

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är omöjligt för mig att svara på vad som är fel. Att känna sig lite nere efter en orgasm är inte ovanligt och inte att känna sig matt och "svag". Men det ska inte vara så jobbigt att du känner dig värdelös. Vad är det för känslor som poppar upp? Är det besvikelse över något sexuellt, känner du dig ensam osv?

Kanske skulle det vara bra att få gå och prata med någon? T.ex. en kurator eller psykolog? Men det känner du bäst själv, vad du vill och orkar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar