Frågor och svar om självmisshandel

28 Jul 2009, 11:00 91
Tjej, 16 år
Question


Jag har ett sånt jävla dåligt självförtroende jag orkar inte med mig själv! Det är så jobbigt! Jag börja skära mig i mars men sen så misstänkte en av mina lärare det och då ringde han hem! Och mamma och pappa fick reda på det! Sedan dess har jag inte skurit mig! Men jag vill bara fortsätta att skära mig! Jag tänker på hur jag skärde mig sist och vill bara fortsätta skära mig!!! Det är så skönt!

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Vad duktig du är som inte skär dig fast du vill! Att skära kan precis som du säger vara väldigt skönt, men det löser inga problem och i längden mår man bara sämre. Kanske vore det en bra idé att gå till ungdomsmottagningen och prata med någon? En kurator eller psykolog t.ex. Du får gärna lägga till mig på msn - [email protected] om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar