Frågor och svar om kärleksrelationer

28 Jul 2009, 14:00 84
Tjej, 14 år
Question


Hejsan, jag är 14 år och är tillsammans med en kille på 18 snart 19 år. I början när vi träffades var han urgullig, skickade söta sms och allting, i början bråkade vi ingenting. Men det har blivit mer och mer nu, känns som om vi bråkar nästan varje dag. det är oftast för att man stör sig på saker, som att han tex är med sina kompiar långt in på natten och sen sover bort hela dagen när vi planerat att träffas. Det känns som om det här med att träffas och så betyder mer för mig än vad det gör för honom. Han har även ett gammalt ex som han skriver att han älskar fast som en låtsas syster och detta stör mig nått enormt. Jag vet inte alls hur jag ska göra, jag vill verkligen inte bråka och vill inte göra slut! SNÄLLA, hjälp mig! Kram // funderare

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det kan vara knepigt med en sån åldersskillnad. Det är inget roligt att aldrig träffas, eller att han sover bort dagarna. Det låter som att ni lever ganska olika liv just nu, han vill vara med sina vänner och du vill träffa honom.

Har du försökt prata med honom om hur du känner? Annars är det ju svårt för honom att veta. Men om det inte blir bättre och du mår dåligt av er relation så kanske det är bättre att ni inte är tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar