Frågor och svar om kärleksrelationer

28 Jul 2009, 14:00 144
Annat, 0 år
Question


Hej.
Hur ska man göra för att en kille ska förstå att man enbart vill vara vänner. Det är ju så jobbigt att säja det rätt ut.
Och jag är jätte rädd för att förlora honom som vän med. Jag skulle vara enormt tacksam om du kunde hjälpa mig så fort som möjligt.
Han smsar hela tiden och vill umgås ofta, så det gör vi men jag gör det för att jag gillar honom som kompis, jag gillar inte att ljug och snart änner jag att jag kan hamna i en riktigt jobbig sitation!!!
Snälla hjälp jag orkar inte detta.........

Tack på förhand :)

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Det finns tyvärr inget enkelt sätt att göra det på. Du måste helt enkelt säga det rakt ut. Tänk dig in i hans situation...skulle du vilja få veta hur det var, eller behöva gå omkring och gissa?

Risken finns att du förlorar honom som vän, men är du säker på att han inte vill vara vän med dig? Har han sagt att han är kär i dig? Prata med honom så fort som möjligt så behöver ingen av er gå runt och inte veta längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar