Frågor och svar om bröst

3 Aug 2009, 09:00 394
Annat, 0 år
Question


Jag är en tonåring på 14 år. och jag är inte nöjd med mina bröst! inget är bra med dom, dom är hängiga, spetsiga och så är det bristningar på dom! varför är det så? :( ingen annan i min klass har det. och bröstvårtorna kommer bara fram när det är kallt typ.
Finns det nånting som kan få dom lite mindre hängiga åtminstone?
Och nånting som kan få bort bristningarna?
jag vågar aldrig visa dom, inte ens för mina tjej kompisar. inte för mamma heller.

Svar

Tyvärr är det så att de allra flesta hittar fel på sina bröst, helt i onödan. Alla bröst ser olika ut, men vi är så vana att se toppiga runda bröst på bild att vi tror att det är så de "ska" se ut. Du är 14 år, så dina bröst är säkert inte helt färdigvuxna heller. Ofta är man otroligt kritisk mot sin egen kropp men inte alls lika kritisk mot andras. Då känns det lätt som att den egna kroppen är mycket fulare än alla andra.

Det man kan göra är att använda olika sorters bh:ar, som formar brösten olika och håller upp dem snyggt. Du får prova dig fram.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar