Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

11 Aug 2009, 10:00 320
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är utsatt för sexuella övergrepp av min pappa. Under våren har jag haft problem med att äta och mensen har därför varit ganska oregelbunden, hoppat över någon månad och sådär. Under sommaren har det gått bra med maten och mensen kom tillbaka. Men sen försvann den igen, hoppade över en månad. Jag blev lite orolig, men tänkte att det nog ändå berodde på ätstörningen. Förra veckan fick jag plötsligt jätteont i magen, som mensvärk fast mycket värre. I vanliga fall brukar jag inte blöda mycket vid mens, men förra veckan blödde jag igenom om jag inte bytte binda typ en gång i timmen. Det var också klumpar i blodet. Det var så, med smärta och mycket blod, i två dagar ungefär. Sen gjorde det inte ont längre, men fortsatte att blöda lite i några dagar. Kan det ha varit ett tidigt missfall och behöver jag i så fall göra något åt det?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Ja det kan ha varit ett missfall. Jag tycker att du ska kontakta din ungdomsmottagning och be om hjälp.

Sen är det så att det din pappa gör, är inte ok. Jag tror att du inser det själv också. Det är jätteviktigt att du vågar berätta om det för någon så att du kan få hjälp, och din pappa få hjälp att sluta göra dig illa. Finns det någon i din närhet som du litar på? Om du inte vågar prata med någon du känner kan du börja med att gå in på http://www.hopp.org. Där finns en jourmail och telefon.

Lägg gärna till min msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar