Frågor och svar om underlivet

11 Aug 2009, 14:00 188
Tjej, 16 år
Question


HejHej. Jag träffade min första seriösa pojkvän för lite över ett år sedan och vi älskar varandra väldigt djupt. Han tog min oskuld, men faktum är att han bara har varit inne i mig kanske en eller två gånger... Resten av vårat "aktiva sexliv" har jag fejkat att han har varit i mig genom att lägga ihop mina ben och pressa lite lätt inått så att han typ runkar mellan mina ben. Det är ju ganska lätt att fejka med stönande och lite falska orgasmer, och eftersom han var min första så ville jag inte berätta att jag antagligen är för trång för sex, ville inte att han skulle göra slut. Nu vet han om att allt bara var fejk men mina problem är fortfarande kvar och jag vill så gärna ha riktig sex, men om jag går till en ungdomsmottagning och de gör en undersökning kommer säkert den också att göra väldigt ont... Vad ska jag göra?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är nästintill omöjligt att vara för trång för sex, utan när det känns så så handlar det ofta om att man spänner sig och kanske är orolig. Då gör det ont och så spänner man sig ännu mer. Om du går till ungdomsmottagningen kan du berätta om ditt problem, så är din gynekolog eller barnmorska extra försiktig när hon eller han undersöker dig. Du är inte ensam om ditt problem, och det är inget att skämmas över.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar