Frågor och svar om missnöje med kroppen

17 Aug 2009, 14:00 83
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag är 174 cm lång och väger 48 kg, men så har det ju inte alltid varit. Förut vägde jag ca 55 kg, vilket jag var väldigt nöjd med, sedan började jag gå upp i vikt och hamnade på ca 62 kg, vilket jag var väldigt onöjd med, jag slutade därför att äta och åt endast ett mål per dag tills jag nådde mitt mål på 55 kg igen. Detta är något jag ångrar. Efter detta blev det väldigt svårt att hålla min vikt på 55 kg, eftersom att min kropp gick ner mer och mer. Och trots att jag nu äter normalt så går jag inte upp i vikt, jag går ner i vikt, och jag vet inte varför..

Vad bör jag göra?!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det behöver inte vara något som är fel, kroppen ändras mycket i tonåren. Om du mår bra och äter så borde det inte vara någon fara. Jag tycker ändå att du ska kontakta din vårdcentral eller ungdomsmottagning för en undersökning. Om inte annat så känns det skönt att veta att allt är normalt, och du kan också få tips om vad som är bra att äta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar