Frågor och svar om piercing och tatueringar

20 Aug 2009, 11:00 118
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är galet sugen på att pierca mig i tragus men jag vet inte om jag vågar för det sägs vara så mycket risker med det och att det typ ska göra ondare än att föda barn. Jag förstår mycket väl att det kommer göra ont eftersom det är mycket brosk osv men finns det några risker med det t.ex att bli blind eller något i den stilen?

Kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Nej, inte gör det lika ont som att föda barn! :D Hur det kommer kännas för dig kan jag inte svara på, men det är uthärdligt och tar 1 sekund.

Vissa risker finns det alltid med piercings, men om du sköter om den som du ska och tvättar med koksaltlösning så ska det inte vara problem. Du kan tänka på att försöka sova på andra sidan i början så att örat inte utsätts för onödigt tryck.

Var noga med att gå till en bra piercingstudio och gör den inte hos frisören.

Det finns ingen piercing som kan göra en blind och förlamad. De här myterna har delvis uppkommit för att vissa piercings kan göra så att ögonen tåras. Men det har inget med synnerven att göra. Den går bakom ögat.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar