Frågor och svar om knottror

21 Aug 2009, 12:00 1829
Annat, 0 år
Question


Hej Helena!

Jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig, så jag frågar här.

Jag har fått ''knottror'' på min penis. Dom finns på förhud och på underkant av ollonet. Dom kom för ett tag sen, men i mycket liten mängd, så jag oroade mig inte. nu är det lite mer, och några få har fått en vitare nyans.
Jag har även blivit lite blålila på nedre halvan av ollonet (sett uppifrån).
Inget av det gör ont, eller besvärar mig. men jag vill gärna bli av med det. Hur gör jag?

Kan tillägga att det är inte en könssjukdom? Jag är oskuld.
Onanerar ca 3-4ggr i veckan.

MVH
/S

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag tror inte att du behöver vara orolig. När man kommer i tonåren ändrar ofta könsorganen färg och blir mörkare. Jag kan inte svara på vad knottrorna är, men det kan vara talgkörtlar eller något som kallas penila papler. Det är en hudsjukdom som är ofarlig och som inte smittar. Ta kontakt med din ungdomsmottagning för en undersökning. Om du inte vet var den ligger så kan du kolla det på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar