Frågor och svar om olika former av sex

25 Aug 2009, 14:00 252
Kille, 17 år
Question


Jag undra om det är farligt med oralsex??

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Nej det är inte farligt. Det man ska tänka på är att en del könssjukdomar kan smitta via oralsex. För att vara på den säkra sidan kan man rulla på en kondom vid avsugning eller göra en slicklapp till tjejen. Det lättaste sättet är att helt enkelt klippa upp en kondom. Så här står det på http://www.umo.se om det:

En slicklapp är en gummiduk som kan användas som skydd om man har munsex, till exempel om man vill slicka en tjej eller någons analöppning. Slicklappar går att köpa på Internet och i sexbutiker, men kan vara svåra att få tag på.

För att göra en egen slicklapp kan man klippa upp en kondom. Det är enklare att använda en kondom som inte är behandlad med glidmedel. Innan man rullar ut kondomen klipper man först av toppen och gör sen ett klipp genom hålet ut mot sidan. Har man gjort det rätt blir det en fyrkantig lapp när man rullar ut den. En nackdel med en slicklapp gjord av en kondom är att den är liten och därför lite svårare att använda

Läs mer på http://www.umo.se/Sex/Skydd-mot-konssjukdomar/

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar