Frågor och svar om missnöje med kroppen

31 Aug 2009, 09:00 133
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag jag har lite problem med kroppen och ville fråga vad kan jag göra åt det.
jag är 155 cm och är 60 kg jag ville fråga hur mkt är det normala att väga som 155 cm?
Den andra frågan är mina bröster en är störe en den andra och det stör mig jätte mkt att jag tänker på hela tiden så jag får dåligt kännsla av det ibland, de är för stora oxå min storlek är 90 B på BH.
och jag har inte varit hos någon läkare.

Jag hoppas att jag kan få ett bra svar
MVH

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej!

Man brukar räkna ungefär men att man drar av 110 på längden för att få något slags medelvikt, och sen är det helt normalt att väga 10 kg mindre eller 10 kg mer än det. Din vikt är alltså helt normal. DEt du kan göra är att träna och bygga muskelmassa, men det är inget fel på din kropp eller din vikt.

Alla bröst är olika stora. En del har större skillnad än andra, men nästan ingen har två exakt lika stora bröst.

90 B är även det medelstort.

För mig låter det som att du kanske skulle boka en tid hos en läkare på ungdomsmottagningen, för att prata lite om din kropp. Du har en massa tankar om den som det kan vara bra att få prata med en läkare eller liknande om.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar