Frågor och svar om vestibulit

31 Aug 2009, 09:00 140
Annat, 0 år
Question


hej!
jag är en tjej på 14 år som har en förhållande med en kille som är 15 år
bårat förhållande är jätte bra och vi har snart varit tsm i 5 månader och vi har pratat väldigt mycket om sex, vi provade att ha sex en gång men den gick inte in är det jag som är för trång eller vad är det som är fel?
jag vill verkligt få svar snabbt för jag känner mig verkligen redo men jag vet inte vad vi gör för fel?
och vad ska jag göra om jag är för trång har du några tips?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är viktigt att sex känns skönt och bra för båda. Det ska inte göra ont och svida eller bränna. Om man ofta får mycket ont vid sex så kan det bero på något som heter vestibulit . Det finns idag ganska mycket skrivet kring det och du kan titta på http://www.umo.se , http://www.vestibulit.com och http://www.vestibulit.se

Det är viktigt att du tar kontakt med en läkare på ungdomsmottagningen eller vårdcentralen om du känner obehag och smärta vid sex. Det finns bra hjälp att få. Annat du kan göra är att använda bomullstrosor som alltid tvättas i 60 grader, inte raka underlivet helt och hållet så att det blir lite mer luftigt.

Ibland kan det räcka med att ha längre förspel och vara noga med att du eller din tjej blir ordentligt våt innan penetration.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar