Frågor och svar om självmisshandel

31 Aug 2009, 11:00 65
Tjej, 14 år
Question


Jag har skurit mig i snart ett år, det har bara blivit värre med tiden och jag har självmordtankar. Jag vill inte hålla på såhär, men jag vet inte hur jag ska kunna sluta. Jag vågar inte säga något till mamma för jag vet att hon kommer att bli arg. Och jag har ingen annan jag kan prata med... Vad ska jag göra?!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är ofta väldigt svårt att sluta skära sig utan hjälp. Är du säker på att din mamma kommer att bli arg? Antagligen kommer hon bli ledsen över att du mår dåligt och skadar dig, och frustrerad, men inte arg. Om du inte vill prata med din mamma först så kan du besöka din ungdomsmottagning och prata med en psykolog eller kurator. Om du inte vet var den ligger kan du titta på http://www.umo.se.

Du får gärna lägga till min msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar