Frågor och svar om vestibulit

2 Sep 2009, 16:00 127
Tjej, 15 år
Question


hej jag är en tjej som undrar en sak. när jag har sex med min kille så svider det jätte mycket på blygläpparna och jag undrar vf?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är viktigt att sex känns skönt och bra för båda. Det ska inte göra ont och svida eller bränna. Om man ofta får mycket ont vid sex så kan det bero på något som heter vestibulit . Det finns idag ganska mycket skrivet kring det och du kan titta på http://www.umo.se , http://www.vestibulit.com och http://www.vestibulit.se

Det är viktigt att du tar kontakt med en läkare på ungdomsmottagningen eller vårdcentralen om du känner obehag och smärta vid sex. Det finns bra hjälp att få. Annat du kan göra är att använda bomullstrosor som alltid tvättas i 60 grader, inte raka underlivet helt och hållet så att det blir lite mer luftigt.

Ibland kan det räcka med att ha längre förspel och vara noga med att du eller din tjej blir ordentligt våt innan penetration.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar