Frågor och svar om misshandel

2 Sep 2009, 16:00 130
Annat, 0 år
Question


Hej Helena!
Jag har en kille som slår mig ungefär varje gång vi ses.
Och det är oftast när någon av mina killkompisar smsar mig eller om jag säger något fel.
Han kan bita mig riktigt hårt, och han kan slå mig och hålla fast mig jag vet inte vad jag ska göra eftersom jag älskar min kille väldigt mycket.
Ibland har jag kommit hem med blåmärken.. och ibland har jag ont på vissa ställen. När jag var med honom en gång smällde han till mig på käften väldigt ont. Fick nästan tårar i ögonen. Bara för jag hade smsat med min killkompis.
Vad ska jag göra så att han slutar?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

det din pojkvän gör är absolut inte ok, och det tror jag att du redan inser. Det viktiga är att DU har inte gjort något fel, och DU ska inte göra så att han slutar. Det är viktigt att han antingen får hjälp, så att han kan sluta slå och skada dig eller så måste du försöka lämna er relation. Det kan vara svårt, din pojkvän är svartsjuk och rädd att förlora dig, men du förtjänar bättre. Du har rätt till att smsa och prata med vänner, även med killar.

Det första du måste göra är att berätta för någon, gärna en vuxen som du litar på. Du kommer att behöva stöd för att klara av att lämna honom.

Lägg till min msn så kan vi prata mer: helena.meyer@fryshuset.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar