Frågor och svar om självmordstankar

2 Sep 2009, 17:00 121
Tjej, 15 år
Question


Jag mår dåligt. jag vill inte längre. Jag vet inte varför men de känns inte värt att leva längre. under de senaste veckorna har jag kollat upp på internet på olika självmords metoder. Jag vet att de inte är någon smart lösning men ju mer jag tänker på det känns rätt. Så fort jag gör något, eller om jag mår bra av en anledning till att jag inte borde må bra. Min internet kompis jag skulle träffat får några dagar sen dog. Jag skulle prata med henne dagen innan vi skulle träffas och då fick jag reda på att hon hade blivit påkörd av ett tåg. Hon ville leva men inte jag så varför var de inte jag som blev påkörd. Jag måste åka 5 timmar i tåg innan jag kan träffa min pappa, jag har bråkat med min plast pappa och nu vågar jag inte prata med honom längre. Han höll fast mig, min mamma vet om det men hon säger att jag bara överreagerar. de ända jag gjort de senaste dagarna är ingenting jag har inte ätit på 3 dagar. Mamma tror att jag äter när hon är och jobbar men de gör jag inte. Jag vet att jag inte mår bättre av att tänka så här men jag kan inte stoppa det. Alla tankar bara flödar. Det var jag som gjorde så att mina föräldrar skilde sig, om inte jag hade bråkat med min bror hade de aldrig hänt. Har gjort mkt som inte går att förlåta. Jag har aldrig visat någon att jag mår dåligt för i min värld anses man vara ett missfoster om man söker hjälp eller något liknande. Jag blev mobbad när jag var mindre och nu och jag inte lika mobbad men ja får samma blickar och suckar. Både min kompis och jag tänker samma saker nu. Men jag är närmare slutet. Borde jag berätta för någon att jag mår dåligt. Jag vägrar att prata med min mamma eller pappa.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter som att du har det tungt och jobbigt just nu. Så ska man inte behöva ha det och känna.

Det är väldigt sorgligt att din internetkompis dog, men det är inget som du kan rå för, och det handlar inte om att du borde ha dött istället.

Har du någon du litar på och som du kan prata med? En kompis, en kompis förälder eller någon vuxen på skolan? När man är så här ledsen och funderar på att ta livet av sig så behöver man någon som stöttar.

Om du vill kan du lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar