Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

2 Sep 2009, 20:00 362
Annat, 0 år
Question


hej!
jag har varit med om en sak som jag inte tror alla andra varit med om
jag har håglat med min fd.bästa kompis pappa som är 46 år gammal. detta hände första gången när jag var 14, och en gång till senare på året. jag berättade det för mina föräldrar och nu ska jag snart upp i rättegång. 46-åringen erkänner inte att han gjort det, men han erkände det för hans dotter när det hände första gången, dessutom har jag bevis, min andra kompis, såg det.
nu till den stora frågan; vad tror du kommer hända ?
kommer dem tro på mig eller på honom?
& varför har jag blivit så rädd för min egna pappa efter detta, min pappa skulle aldrig få för sig att börja hångla med mig, men jag får såna kalla kårar när min pappa bara lägger handen på min axel.
hur ska jag ta mig till väga? snälla hjälp mig.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att en vuxen hånglar med ett barn genom hot eller smicker eller övertalning är inte ok, och det har du ju förstått eftersom det kommer att bli en rättegång. När någon gör saker mot ens vilja kallas det att man kränker den personen. Alla reagerar olika på kränkningar men de flesta blir rädda för att det ska hända igen. Då kan det bli så att man som du, blir rädd för din egen pappa, fast du vet att han aldrig skulle göra det. Det är minnet av den andra mannen som liksom spökar i dina tankar.

Jag tror att det skulle vara bra om du fick prata med någon, kanske på ungdomsmottagningen eller BUP. Be din mamma att hjälpa dig, eller någon annan vuxen som du litar på om du inte vågar ringa själv. En rättegång kan vara väldigt jobbig att gå igenom, och du behöver stöd. På ungdomsmottagningen är de vana att prata med ungdomar om såna här saker, du är inte ensam om att ha blivit utsatt och kränkt.

Jag kan inte svara på vem de kommer att tro på, men eftersom din kompis sett det, och han erkänt för sin dotter, så har du stor chans att de tror på dig.

Min msn är [email protected] om du vill prata mer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar