Frågor och svar om utseende

3 Sep 2009, 16:00 123
Tjej, 15 år
Question


Hej. Jag är en tjej på 15 år som undrar lite över vad sjutton jag egentligen håller på med, jag är ätstörd skulle nog dom flesta kalla det. Grejen är den att jag känner mig som precis vemsomhelst, jag är inte fet, det vet jag. Jag är smal med fett på kroppen som måste bort, det är äckligt. Känslan förföljer mig, jag vet inte om det är normalt att känna att jag måste motionera bort den där lilla chokladbiten jag åt, eller om jag verkligen SKA ta en extra köttbulle till maten. Har ett extremt sockerberoende fortfarande, slutade äta helt ett tag och levde i princip på några sockerbitar om dagen, och så läsk. Förjäkligt. Vad händer? vad ska jag göra? Jag vill inte ha hjälp från psykologer, dom kan inte hjälpa mig. Mina vänner har börjat undvika mig för att jag iochmed ätstörningen inte är som alla andra "normala". Söker hjälp här, som sista utväg.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

skicka en fråga till min expertkollega Catherine Koff här på UM, hon är kunnig i frågor som handlar om mat och ätstörningar.

Du kan också gå in på en sidan som heter Tjejzonen och chatta med någon i deras Ätstörningsjour. Det är helt anonymt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar