Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

3 Sep 2009, 16:00 101
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag är en ung kvinna på 17 som börjar bli väldigt desperat och vilsen.
Att vara heterosexuell är ju det allra flesta är men jag börjar nu tveka på min läggning. Fast det har jag egentligen gjort ett par år nu fast har väl egentligen inte erkänt det för mig själv. Nu efter jag har haft sex med en i manligt kön så känner jag det starkare på något vis att kvinnor lockar mig bättre. Det är inget jag skäms för men vet inte hur jag ska ta till väga med att "utforska" det. Det finns ju inte liksom hundratals 17 plus-åringar som viftar med deras homosexualitet. Sen är ju det "obligatoriska" komma-ut-ur-garderoben oroandet. Vet inte hur bra mina kompisar kommer att reagera på det.
Så har du något tips på vad jag ska göra för att veta säkert ?

/lessgirl?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Vilken sexuell läggning du har bestämmer bara du själv. En del som tänder på både tjejer och killar kallar sig bisexuella, men inte alla. Några blir kära i killar men tänder även på tjejer eller tvärt om. Det kan också vara så att "läggningen" ändras med tiden.

Om du går in på http://www.rfsl.se så finns där flera sätt att komma i kontakt med andra unga i samma situation som du, eller med någon äldre som har varit i samma situation tidigare i livet. Det finns en stödtelefon du kan ringa, en jourmail och ett forum.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar