Frågor och svar om piercing och tatueringar

7 Sep 2009, 14:00 102
Annat, 0 år
Question


hej! :)

jag undrar var det är bäst att pierca sig själv eller om kompisen gör det eftersom jag inte får pierca mig för mina föräldrar. skulle man kunna pierca sig själv i underläppen? jag förstår att det är bäst att vänta tills jag blir 18, men det är ju änså 3 år tils dess..

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Att tatuera eller pierca sig innebär alltid ett ingrepp i kroppen. Du skulle väl inte gå till någon som inte är utbildad läkare? En piercingstudio måste vara precis lika ren och hygienisk.

Du ska inte gå till någon som inte har en autoklav. Du kan inte få rena smycken och kanyler genom att koka eller bränna dem. Om du går till någon som inte har rena verktyg så kan du få infektioner och sjukdomar.

Det kan gå bra, men det kan gå väldigt dåligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar