Frågor och svar om missnöje och bråk

7 Sep 2009, 15:00 245
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har en kompis till mig som är en tjej.
Hon är tillsamans med en kille som verbalt o psykiskt misshandlar henne kan man säga. Han låter inte henne ha andra killars telefon nummer, hon får inte prata med andra killar på nätet. Hon lever just nu ett dubbel liv för att kunna göra något utan att han ska lägga sig i.
Jag har försökt o säga till henne att hon ska dumpa honom pga det han gör. Hon inser att det han gör är fel men hon börjar även skylla på sig själv tex "Ja men jag var ju elak mot han först så"
Hon har en tuff bakrund med foster föräldrar och dålig mamma. Hennes pappa avled för ca 10år sen och hennes mamma är ochså alkoholist så det får henne o må dåligt det med. Hon påstår att hennes kille är den enda som älskar henne.
Men hon har så fel, hon har mig och en av hennes tjej kompisar som gör vad som helst för henne. Jag bryr mig verkligen mycket om henne och vill gärna kunna säga något som får henne o ändra sin uppfattning om honom. Han har även hotat mig och hennes tjej kompis att vi inte ska prata med henne.

Hjälp mig hjälpa henne, hur ska jag få henne och förstå?

Svar

Vilken tur din kompis har som har dig och sin tjejkompis. Ni är otroligt viktiga för att hon ska kunna ta sig loss ur den här relationen.

Det du beskriver är ett klassiskt misshandelsfall, han begränsar hennes liv, hon får inte prata med vem hon vill, och han vill inte att ni ska ha kontakt med henne. Det han gör är att försöka få henne att bli helt beroende av honom, han gör det också redan genom att berätta för henne att ingen kan älska henne förrutom han. Till slut kan det bli så att den enda mänskliga kontakt hon har är med honom, och då kan det även bli så att han misshandlar henne fysiskt.

Din kompis har en tuff bakgrund också och är antagligen redan van vid att tänka att det som händer är hennes fel. Det utnyttjar den här killen.

Gå in och läs på http://www.kvinnofridslinjen.se och http://www.umo.se
Sen får du gärna kontakta mig på [email protected] - mail eller msn.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar