Frågor och svar om flytta hemifrån

7 Sep 2009, 21:00 271
Annat, 0 år
Question


hej
Jag mår verkligen inte bra av att bo hemma, min pappa är på mig hela tiden de spelar ingen roll vad som händer här hemma de är jag som får skiten för allt, jag får inte öppna munnen, eller andas han börjar skrika på mig hela tiden 24/7 från den tiden jag vaknar anda tills jag sover så är han på mig, han trycker ner mig hela tiden.

Min pappa fick hjärtinfarkt låg på sjukhuset i 8 månader o första månaderna var ett helvete, jag kunde inte flytta eller röra mig jag fick jobb i oslo men fick tacka nej 3 gånger för jag vill vara hos pappa men han uppskattar inte de, jag älskar han men han låter mig inte komma nära.

Nu vill jag göra allt för att flytta hemifrån, men de är inte lätt o vara arbetslös o flytta hemifrån...

jag kan inte sova gråter på nätterna jag vill vidare i mitt liv men min ekonomi och inget jobb stoppar allt.. Jag söker jobb som ett djur mig men de är svårt och få nåt :'(

Jag börjar få självmords tankar för jag klarar inte av att bo hemma jag kan inte andas eller röra mig ifred..

Jag älskar träning, fotboll, gymet och springa i skogen de är de som får mig att må bra när jag är ute jag skrattar o är glad men när jag kommer hem då vill jag bara dö...

:'(

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Det låter som att du har en jobbig situation med din pappa. Du vill finnas där för honom och hjälpa honom, men han vill inte låta dig komma nära. Har det alltid varit så? Kanske är din pappa rädd nu när han är sjuk, och kan inte visa de känslorna utan blir aggressiv istället? Det är ingen ursäkt för hur han beter sig, men kanske en förklaring.

Jag har full förståelse för att du vill flytta hemifrån, men det är svårt att få jobb idag. Ändå har du fått jobb tre gånger i Norge! Det är bra! Kanske kan du fortsätta söka jobb där?

Hur är din relation till din mamma? Har du syskon?

Hur som helst, så ska du inte behöva leva med att någon skriker på dig hela tiden när du är hemma. Du har rätt till lugn och ro och att bli behandlad med respekt.

Skulle det vara en idé att dela lägenhet med kompisar? Det kan vara en lösning om man är flera som inte har så mycket pengar.

Det är svårt att komma med råd och tips när jag inte vet hela historien, men lägg till mig på msn eller maila: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar