Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

8 Sep 2009, 16:00 153
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag undrar om jag är bög? Jag har sovit över hos min kompis och d har vi haft analsex, han ger alltid och jag tar alltid på grund av att han säger att han inte vill vara bög så därför ger han bara men att jag är för att jag tar.
Är jag bög eller är det någonting som händer ofta?

Snälla svara!!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Vad du vill kalla din sexuella läggning bestämmer bara du själv.

Killar som blir kära i, och tänder på andra killar brukar kallas bögar eller homosexuella. Killar som gillar både killar och tjejer brukar kallas bisexuella. Men det finns killar som kallar sig hetero men ändå har sexuella kontakter med andra killar ibland.

Om både du och din kompis är med på det och tycker att det är bra och skönt - så är allt ok. Men ingen ska känna sig tvingad till sex, varken analt eller oralt.

Om någon är bög eller inte har inget att göra med vem som ger och vem som tar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar