Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

8 Sep 2009, 17:00 94
Annat, 0 år
Question


Hej :) jag är en tjej på 16 år!
jag tänkte fråga om du hade något råd om vad man ska göra när man är ofta deppig. det är nämligen så att jag är deppig väldigt ofta och jag vet inte varför. Detta har blivit som ett problem för mig, för jag stänger ut alla i min omgivning, för jag vet inte vad jag ska säga är fel.

jag förstår verkligen inte varför jag är deppig, jag har underbara vänner och ett kul liv egentligen.

min deppighet har gett mig problem i skolan nu, för jag kan verkligen inte göra mitt arbete. Och jag går natur, det är en linje då man måste kunna koncentrera sig. Så snälla hjälp mig, vet inte vad jag ska göra.

jag har funderar på att snacka med någon, men då vet jag inte vad jag ska säga. Jag vill liksom inte känna mig deppig och tom. Känner mig på något sätt ensam och det skulle inte många tro om mig som känner mig.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är inte ovanligt att känna sig nere när man är i tonåren, det är så mycket som händer både i kroppen och runt omkring. Ibland blir det lite för mycket och deppigheten tar över. Då kan det vara bra att få gå och prata med någon, och kanske få lite nya tankemönster. Ibland är det lättare att prata med någon utomstående, som du inte behöver ha dåligt samvete över att du är deppig för. Börja med att ta kontakt med din ungdomsmottagning, och berätta hur du mår. Du behöver inte veta varför du är deppig. Där kan du tex prata med en kurator, och de är vana att prata med ungdomar om allt möjligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar