Frågor och svar om framtidsoro

9 Sep 2009, 11:00 230
Kille, 17 år
Question


Hej skulle gärna vilja ha hjälp med att få väck vår son från datorn den har fullständigt tagit över hans liv .Han sitter dag som natt och spelar tibia han har hoppat skolan går sällan ut äter på oregelbundna tider oftast när vi sover.Skolan har alltid varit ett problem för honom då han blivit avstängd och misshandlad där utav lärare han har kommit hem med rivmärken på hela halsen och varit ledsen och sagt att jag går aldrig tillbaka dit.I6an fick han undervisning själv fick inte träffa sina klasskamrater fick inte ens äta på samma tid som dom så han har inte haft det lätt vad det gäller skolan i hela sitt liv.Jag gick vidare till skolverket och fick till svar att det inte var lönt att anmäla då det inte skulle bli klart förren han slutat skolan .Läkare har jag haft kontakt med också bup .Läkaren skrev ut sömnmedel men det vill han inte ta han blir dåsig dagen efter säger han hur ska jag gå vidare med det här han fyller 18 år i februari då kan jag inte göra så mycket åt det mvh gun

Svar

Det låter som att din son har mycket tungt att bära. Då kan det bli så att man försöker avskärma sig från livet genom att spela väldigt mycket. Jag tror att han skulle behöva annan hjälp än bara sömnmedel. Om inte BUP fungerar så kanske ungdomsmottagningen kan vara till hjälp? Han är ju vuxen snart, och då kan även den öppna psykiatrin vara ett alternativ.

Om din son blir misshandlad i skolan så tycker jag att du ska polisanmäla det. Det är inte ok på något sätt.

Det finns en verksamhet som heter Game Over och hjälper unga som har problem med att kontrollera sitt spelande. De ligger i Linköping, men har mail och telefonjour.

http://www.gameoverlinkoping.com/kontakt.html

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar